spakenburg

Daar word ik niet vrolijk van: zomers Spakenburg, in mijn eentje. De bootjes zijn nog wel leuk, net als de helling. Maar de stad is echt lelijk! Burgerlijk streng, jaren vijftig-deugdzaam. En toch toeristen. Niet mijn plek om te zijn. Er waren ook zo weinig bomen, viel me op. Houden ze in Spakenburg niet van schaduw?

spakenburghelling


7 Comments to “spakenburg”  

 1. 1 rob h

  nog nooit geweest… je beschrijving maakt me nieuwsgierig. googlen levert de volgende tip op: 4 en 11 augustus worden de jaarlijkse spakenburgse dagen georganiseerd: cultuur, gezelligheid, ontspanning. brrr. misschien gaan ze dan los.

 2. 2 Janna

  Wat een gemopper . . de zomer is blijkbaar niet je seizoen.
  Volendam is trouwens nog vééééél erger ;-)

 3. 3 MR

  :-) Ha, dat lijkt me een feest. Wiki heeft interessante informatie maar het zegt niets over waarom het zo lelijk kon worden. Waarom er maar een paar monumentale pandjes staan en de rest uit jaren ‘50 ‘60 of ‘70 stamt.

  En Volendam is veel minder erg. Volendam heeft een vuurtoren!

 4. 4 MR

  O,ik ben volgens mij in de war met Urk.

 5. 5 Anonymous

  :) Janna begrijpt het denk ik niet zo goed. we mopperen niet, toch? Op één gelukte foto van een in klederdracht gestoken klompendansende spakenburgse tegen een volstrekt boomloze achtergrond met hier en daar een witbenige, haringetende toerist in shorts kan ik een week vooruit…

 6. 6 MR

  Nou, ik was eigenlijk best wel aan het mopperen. En ik zou nog wel even kunnen doorgaan, over die lelijke randweg, en dan die ring van visverwerkers waar je doorheen moet voor je door lelijke jaren ‘70 wijken uiteindelijk de haven bereikt. Waar nog maar lelijkheid omheen is gebouwd. De ene toerist die ik sprak, vroeg waar het centrum was. Ik wees hem op de masten. Nee, nee, de winkels.
  Jij zou jet er wel leuk vinden, Rob. Het is er een beetje ‘eerie’. En ik heb wel een foto van een klompendansende Spakenburgse, maar die witbenige toerist staat er net niet op. Net niks dus.

 7. 7 Janna

  Ik ben nooit in Spakenburg geweest, ken het van de ontbijtbordjes met meisjes in klederdracht
  (die je niet zag die dag).
  Wacht vol spanning af waar je volgende excursie heengaat!

Leave a Reply