blind

Dat iemand die alles heeft tot zo’n daad komt, is zo onvoorstelbaar dat de stoornis daardoor scherper dan ooit concreet wordt. Geen schulden, geen drugs, geen isolement en toch… Wel een vrouw, wel kinderen, wel een succesvolle carrière en toch… Depressie is, net als vrouwe Justitia, blind en pakt wie ze kan.

bomenindemist


4 Comments to “blind”  

 1. 1 Janna

  ‘Wat kan er nou zo erg zijn ‘ denk ik steeds. Want ik ken het helemaal niet, depressie. Van wat er gebeurde deze week kan ik alleen maar leren dat er wel degelijk iets is -iets anders - wat ik dan wel niet ken - maar - dat sterker is dan de aandacht naar buiten en van buiten. Zoiets.

  Misschien heb je een nieuwe lens, je bos-en natuurfoto’s lijken al een tijdje van een andere tint en kwaliteit, natuurlijker, beter. Sfeervol.

 2. 2 Nienke

  Moest ook meteen aan jou denken toen ik het hoorde…. Maar Marc, depressies kun je niet meten. En blijkbaar doen omstandigheden er ook niet altijd toe. Ik wens iedereen die in de put zit kracht om er uit te komen

 3. 3 MR

  Beste Nienke, dat is precies het punt wat ik wil maken: Het kan iedereen treffen, ongeacht de omstandigheden. AK bewijst dat het duistere doolhof waar hij zich in bevond, misschien niet de werkelijkheid weerspiegelde maar wel zo werkelijk was dat het zijn leven kostte. Zelfs als aan alle mogelijke voorwaarden voor een gelukkig leven is voldaan, dan nog kan depressie toeslaan en alles waardeloos maken.

  @janna: Dank je wel. Geen nieuwe lens. Wel een nieuwe omgeving en hernieuwde inspiratie. Overigens heb ik met je te doen, daar in die nieuwbouwwijk. Geen klipgeiten of die andere marmot-achtigen in Hillegom.

 4. 4 Janna

  Ja het is wel weer even wat anders. Nou is er nog wel een verschil tussen een nieuwbouwcomplex in Hillegom of in Utrecht - in eerste blijft de dorpse sfeer wel merkbaar.
  ‘tIs goed om het weer even te ervaren en na te gaan of dit kans van slagen heeft, mocht ik zo’n flatje voor mezelf eens aangeboden gaan krijgen. En tja - je raadt het wel -

Leave a Reply