zandhagedis

Had ik de zandhagedis nog niet laten zien? Die kwam ik tegen op weg naar de Treek. Ik ging op een boomstronk zitten en dat bleek zijn huis. Hij, nee zij, kwam telkens even kijken of ik er nog was. Al snel lag ik op mijn buik voor haar voordeur. Toen kwam meneer ook even kijken. Jammer dat ik verder moest.

hello


One Comment to “zandhagedis”  

 1. 1 Rob H

  Intrigerende vriendjes, zandhagedissen.
  Ik heb wat uurtjes voor voordeurtjes gelegen ;)

  Het zijn nieuwsgierige diertjes met een precieze agenda: komen altijd op gezette tijden langs gezette locaties.
  Ik wist een familie te wonen in de Kennemer duinen, maar domme boswachters hebben hun domein omgeploegd. Er staat nu een houten schutting met op ooghoogte aangebrachte gaten, waardoor je koniks en hooglanders kunt bespieden.

  Was me nog niet opgevallen dat zandhagedissen nagels - en zulke scherpe - hebben!

Leave a Reply