Archive for the 'anders' Categorygoud

De gouden dageraad in Hoog Buurlo, Veluwe.

88

Dit heet knooppunt 88. Het werkelijke knooppunt 88 voor fietsers ligt ietsje verderop maar onderling noemen we dit stuk dat tussen de fietspaden ligt zo. Het was nog vroeg in het jaar maar het was warm en ik hoedde ’s avonds.

duits

Het zal het Duitse equivalent zijn van Volendam of Bronkhorst maar dat gaf niets. De rivier stroomde snel en de huizen waren  bijzonder Duits. De weg ernaartoe bood bijzondere doorkijkjes in de diepte. Er lag sneeuw op de dennenbomen. Er waren haarspeldbochten.

Kerckebosch

De bewoners waren niet thuis, we konden dus niet vragen hoe ze deze schapeninvasie hebben ervaren maar we gaan ervan uit dat ze het misschien niet eens zo erg vonden. In Kerckebosch slingert de natuur de woonwijk in. Mensen kiezen hier bewust voor. Wel, dit koppel vloog even uit de bocht.

werkhoven

We zijn naar de boerderij geweest waar mijn moeder, in de oorlog als bleekneusje uit Rotterdam, enige seizoenen heeft doorgebracht. Het schilderij laat zien hoe het vroeger was. De boerderij van de zwaluwen kijkt uit op het dak waaronder mijn moeder sliep en als meisje met heimwee huilde in haar kussen.

boerenzwaluw

Op de boerderij leven verschillende wezens op verschillende niveaus. Soms kom je elkaar even tegen, zoals een rat die plots wegschiet. Andere wezens zie je zo vaak dat je er bijna blind voor wordt. Zoals de boerenzwaluw, die de lucht boven onze hoofden bewoont. Tot de kleintjes uitvliegen. Dan is het feest.

kersentijd

Wat is dat lang geleden. Het heeft wel eventjes geduurd voor ik weer tussen de schapen liep maar zo lang nu ook weer niet. Ik loop dus gigantisch achter. Daarbij is meer in het leven dan schapen alleen. De kersentijd bijvoorbeeld, die was niet alleen heel smakelijk maar ook leuk om te zien.

lunch

Omdat donderdag het graasseizoen weer begon en ik als eerste de kudde ging hoeden op de grote kapvlakte op de Treek, kwam die lieve Daphne langs om mij wat boterhammetjes te brengen.

onaards

Het onstuimige weer van de afgelopen dagen zorgt soms wel voor prachtige wolkenluchten en bijzonder licht. Hier scheen de lage zon onder de wolken door terwijl een stortbui net is overgetrokken. ik weet niet waar de constructie toe diende. Stal, opslag? Op het laatst stonden er paarden, nu gaat hij plat.

hoorngeschal

Afgelopen zondag werd Sint Hubertus gevierd met echte jachthoornblazers in een echte katholieke kerk. Marth, die al lang genoeg in het groen meewandelt, wilde dat graag eens meemaken. Het was haar eerste keer in een kerk .Ze zal waarschijnlijk voortaan bij katholiek aan rode jasjes en hoorngeschal denken.

klassiek

Als fotograaf bij een klassiek concert voel ik me toch wat onmachtig. Je mist niet alleen volledig de essentie van wat de musici aan het doen zijn, je moet ook nog eens heel stil zijn en niet teveel heen en weer lopen. Enfin het is nog best leuk geworden. Maar het gaat pas echt leven […]

plitie

Twee dagen geleden begon het seizoen met het bij elkaar sprokkelen van de verspreid staande schapen. Het begon best vlot met een clubje van veertig dat netjes doorliep maar met ieder tiental dat erbij kwam steeg het volume en daalde het tempo tot we nauwelijks nog vooruitkwamen. Hier wat beweging.

filmpjes

Ik heb nauwelijks gefotografeerd de afgelopen tijd. Als ik al op stal was, gebruikte ik mijn camera om te filmen. Een complete geboorte bijvoorbeeld, het jaarlijkse lammerenritueel, het weeslammetje , opperste schattigheid, en nog zo wat. Het geeft een luid en duidelijk beeld van hoe het er op stal aan toe gaat.

facebook

Ik was een week verstoken van internet maar dat verklaart natuurlijk niet de langdurige, terugkerende pauzes in dit blog. Dat is de schuld van Facebook. Als ik daar een paar foto’s neerzet, krijg ik direct feedback en lof in de vorm van likes. Zelfs zonder ingewikkeld tekstje. Het is verleidelijk, ik ben lui.

lage vuursche

Ik wilde een foto maken van de hand van de politieman die net uit het raam hing om met zijn mobiel een foto te maken van de kudde. Dit terwijl ik toch schrok toen ik ze tegenkwam terwijl ik door Lage Vuursche banjerde. Mag dit eigenlijk wel? Heb ik geen vergunning nodig? Terwijl zij simpel […]

watervrees

Mijn held! Hij heeft zijn watervrees overwonnen. De hittegolf was een mooi duwtje in de rug. Ik heb hem zelfs een stukje zien zwemmen. Dat leek lang onvoorstelbaar, Aan zijn andere trauma’s werken we nog. Maar ook daar boeken we grote vooruitgang. Een stok is niet langer om mee te slaan maar om te spelen.

oriëntatie

Dit was een heel klein zaterdags wandelingetje dat ik onbedoeld toch weer een stukje groter maakte door op een viersprong de verkeerde keuze te maken. Het gebeurt soms. Niet vaak. Het is vaak merkwaardig hoe ik een boom herken uit duizenden bomen, een bocht in een pad, als iedere bocht in ieder pad. .

leraar

Ik ben weer terug waar ik begon. Er blijkt geen kennis van de verborgen wereld aanwezig bij de boswachters, rattenvangers of schaapherders. Zij zijn niet de hoeders van het geheim. Zij zijn net zo onderworpen aan de wetten van de wereld als u en ik, en hij, de lachende leraar die me al verwachtte.

nu

De helft van de tussentijd heb ik min of meer in het heden doorgebracht, wat alles wat ik over tussentijd te melden had, onwaar maakt. Gelukkig maar. Het zijn spannende tijden. Ik weet nog niet wat het worden gaat. ik weet alleen dat ik Sweep aan mijn zijde heb. Samen banen we ons een weg […]

tussentijd

Ik bevind mij in de tussentijd. Een onaf verleden en een onbepaalde toekomst houden mij gevangen, in de tussentijd. Het is er niet goed toeven. Mijn gedachten gaan constant terug naar wat was en vooruit naar wat mogelijk komen gaat. Ik mis het nu. Nu al. Ik mis de basis die mijn basis was. En […]