Archive for the 'tnoh' Categoryausterlitz+

De komende week ben ik verantwoordelijk voor deze club dames. We kennen elkaar nog van Bornia en het Leersumse veld. Het zijn leuke meiden, een beetje brutaal. Het gebied is nog bekender. De achtertuin van Tnoh. Tragisch genoeg is het slopen vandaag echt begonnen. De salamander houdt nog stand. Plaatjes.

buiten

Ik heb me inmiddels ge├»nstalleerd in Bilthoven. Best comfortabel, vooral met de nieuwe geiser. Maar het is het toch niet helemaal. De programma’s op TV vallen tegen en ik mag met Sweep het mooie bos niet in. Hoe vind ik nu mijn spechtenpaar?┬á Ik heb hier wel, net als daar, een hek. Binnen en buiten […]

weg

We zijn weg. Allemaal. Een enorm chaotische laatste paar dagen. Strippers uit de hoofdstad rausden door huizen op zoek naar herbruikbaar of waardevol materiaal. Ze waren beleefd maar snel als water. Voor je het wist was de boiler weg. Ik mis nu een tas met gereedschap. Of heb ik die zelf in de container gegooid?

voorbij

Met dit weer is de apocalyps trouwens best te doen. Vandaag wordt van alles gestript en ontmanteld. Dit pand hoeft niet meer beschermd tegen de bliksem. Ik zou het allemaal wel willen vastleggen maar ik zit er midden in. Ik ben zelf aan het verhuizen. Dat is al erg genoeg. Dit is het laatste bericht […]

eindtijd

Dit zijn welhaast apocalyptische taferelen. Vuren die dagen aaneen branden. Huizen die verdwijnen en leegte achterlaten. Na een beleg van 12 jaar maakt Tnoh zich op voor de overgave op 1 april. De provincie gaat het complex slopen en terug brengen tot natuur. Dan resten enkel herinneringen. En foto’s natuurlijk.

keukenhof

De wereld is in beweging. Niets is meer hetzelfde. Wij zijn als Heiligen Der Laatste Dagen, als Adams en Eva’s die hun spullen moeten pakken. Het landschap verandert op dagelijkse basis. Nog een paar dagen, dan ia het definitief voorbij. Het huisje van Maaike vertrok vandaag al. En hoezo eigenlijk Keukenhof?

endfest

Het was een geweldig feest. Op vrijdagavond begon de grote transformatie met de intocht van bussen, vrachtwagens en campers die kamp opsloegen op het veld of voor het hoofdgebouw uitlaadden. Op vrijdag was ik nog enthousiast over de frietkraam die ik ineens voor mijn deur had. Dit is zaterdag, volle maan.

slopen

Kijk, zo doen we dat hier. Als een muur in de weg staat dan breken we die gewoon af. In verband met het feestje van zaterdag moest deze muur wijken. Hier komt de flexdisco en in het andere gebouw de harde techno van electrohub. Overdag zijn er bakbrommerraces en een openbare rommelmarkt. Komt allen.

ondeelbaar

Vrijdag had ik voor het eerst het gevoel dat ik nu wel genoeg foto’s gemaakt had. Dat was opmerkelijk en om over na te denken. Maar op zaterdag zag ik het bos alweer lonken en op zondag was het als vanouds. En nu, nu weet ik dat ik niet zonder kan. Mijn camera ligt nu […]

tools

Dit is Tools. Tenminste, ik geloof dat dit Tools is. Een andere hond heb ik maanden lang Tools genoemd maar dat bleek Zappa te zijn. Tools is loops en zit daarom, zeer tegen haar zin, veilig opgeborgen.

film

Gisteren waren mijn buren er weer even. Heel gezellig, net als voorheen. De kinderen waren weer aan het slingeren tussen de bomen, hutten aan het bouwen en natuurlijk vuurtje stoken. Het enige verschil met eerder was dat er nu een enorme filmcamera bovenop zat en een hengel met een enorme microfoon.

goeroe

Gisteren trok ik, al redelijk zwaar beleaden met camera en fototas, het bos in. Anderhalf uur later keerde ik weer met over mijn schouder een opgerold elektrisch net dat de herders lang geleden kwijtraakten en in mijn hand de riem van een angstig hondje dat de weg kwijt was. Hondengoeroe Jeroen wist wat te doen.

kamp

We hebben rare buren in het bos. Aan de ene kant de Koninklijke Landmacht die oefent voor oorlog, aan de andere kant een boeddhistisch centrum waar gemediteerd wordt over vrede. Daartussenin staat Kamp Zeist. Tien jaar geleden was dit Schotland. Nu wonen er hopeloze asielzoekers en soms Geert Wilders.

kado

Ik kreeg vandaag een cadeautje van Het Utrechts Landschap en daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee. Er zitten mooie droge stukken bij en een gegeven schaap kijk je nu eenmaal niet in de bek. Daarbij wordt het morgen lente en vanaf dat moment kan ik me niet meer voorstellen dat de winter ooit nog […]

zwartkop

Al veel langer wilde ik het hebben over de vogeltjes hier. Ik ben er al helemaal aan gewend maar de hele dag door wordt er geklopt en getikt tegen het raamkozijn, kool- en pimpelmeesjes maar ook boomklever tikt driftig mee. Het is alleen lastig fotograferen door het raam. Vandaag stond het raam even open.

tweeduizendelf

Na Sweep in de bench te hebben gestopt, liet ik mij door de negende van Beethoven het nieuwe jaar in leiden, waardoor ik de grootste klap al had gemist toen ik net over twaalf op het veld aankwam. Het was er druk en dynamisch. Niks voor mij. Ik heb wat foto’s gemaakt en het concert […]

schoenen

Kou is relatief, dat weet een kind. Als in de zomer de temperatuur zakt van 25 naar 15 graden dan is dat koud. Nu lukt het me soms om het binnen 15 graden te krijgen. Dan is het warm. Nu lijkt het buiten ijzig koud maar over een week is het misschien nog veel kouder. […]

ijstijd

Vandaag begint de winter, Sweep nam er gisteren vast een voorproefje op. Vandaag ook was de kortste dag, als het goed is bewegen we ons nu langzaam naar de lente. Als het goed is. Ik las vandaag een artikel waarin gesproken werd over ‘de kleine ijstijd’. We zouden er al middenin zitten. Meer winter hier.

reflectie

Dit is de nacht van de dubbele reflectie. De volle maan weerspiegelt het licht van de zon, de sneeuw weerspiegelt het licht van de maan. Het lijkt wel daglicht met een zonnebril op. Het zijn bijzondere dagen. Het vriest nu 10 graden, ik heb nergens last van. Ik slaap bij de kachel, het vuur brandt […]

gewoon

Het was leuk wakker worden vandaag. Een ongewoon grote hoeveelheid sneeuw heeft zich rondom mijn huis laten vallen. Op de dunste takjes balanceert een duimdik laagje. Alles is wit, wit, wit. Sweep komt springend vooruit, ik ploegend. Mij verbaast vooral dat ik deze sneeuw en kou als normaal beschouw.