Archive for the 'slipjacht' Categoryhoorngeschal

Afgelopen zondag werd Sint Hubertus gevierd met echte jachthoornblazers in een echte katholieke kerk. Marth, die al lang genoeg in het groen meewandelt, wilde dat graag eens meemaken. Het was haar eerste keer in een kerk .Ze zal waarschijnlijk voortaan bij katholiek aan rode jasjes en hoorngeschal denken.

slipjacht

De Soestdijkse streek neer in Austerlitz. Bekende gezichten inmiddels. Niet omdat ik ze zo vaak zie, maar omdat ik ze zo vaak op de foto heb. En Austerlitz is natuurlijk bekend terrein omdat ik er gewoond heb. Ook deze keer leidde de route langs het hek van Tnoh. Het terrein is leeg. Het hek stond […]

soest

De bossen en weilanden rond Soest vormden het decor van afgelopen slipjacht. Het was een interessante jacht op deels bekend terrein. Dat bood een heel klein beetje voordeel in mijn persoonlijke jacht naar de mooiste foto. Deze vind ik prachtig, dynamisch en spannend. Toch snak ik alweer naar herkansing. Meer.

woudenberg

Na het statige begin in Beesd en de weilanden van mijn jeugd in Vianen, zag ik ze langs mijn huis komen in Austerlitz en werd met een bus rondgereden in Hoevelaken. Vandaag was het waar ik boodschappen doe en waar de schapen een poos hebben gebivakkeerd, in Woudenberg. Het was een mooie jacht. Zie hier.

hoevelaken

De Soestdijkse is een graag geziene gast in Hoevelaken. de slipjacht werd er op posters aangekondigd. Hoewel het eigenlijk te koud was - bevroren grond, slecht voor de paarden - kon er via een aangepaste route toch gereden worden. De sherry-stop was bij een echte boer met echte koeien. Meer plaatjes.

kozakkenput

Het was alleen jammer dat ik geen fiets had om vooruit te fietsen naar de verschillende locaties. Nu moest ik goed nadenken waar mijn auto neer te zetten. Ik koos het pad rond TnoH en daarna de sherry-stop bij de manege. De kill - geen pens dit keer maar longen - vond plaats bij Austerlitz. […]

austerlitz

De Soestdijkse Jachtvereniging deed vandaag Austerlitz aan en volgde het slipspoor zelfs voor onze poort langs. Ik was erbij. Net als om twaalf uur op de brink van het dorp. Ik wist niet eens dat er een brink was. En later in het bos waar ik met Sweep wandel maar waar vandaag de paarden heersten. […]

brug

Ik was ook in Vianen, op een pek waar ik honderden keren eerder was. Nooit eerder zag ik daar zoveel honden, zoveel paarden, zoveel hoge hoeden en caps bij elkaar. Een vreemd en vervreemdend gezicht.

Meer foto’s van de slipjacht rond Vianen en Hagestein hier

meute

Ik vond het verwarrend te zien hoe de honden als schapen werden behandeld. Alleen vormen honden geen kudde maar een meute. Een meute die door ruiters met een zweep in bedwang werd gehouden. Aan het eind van de jacht wachtte de beloning: de kill, ofwel, een verse pens. Onder hoorngeschal vielen ze aan.

Bekijk het gehele […]

slipjacht

Een nieuwe wereld ging vandaag voor me open, ik werd er hartelijk ontvangen. Vanaf het eerste rode vest, glimmend koper en hinnikende paarden, wist ik dat ik goed zat. Dit zijn de plaatjes waar ik van hou. Mooie kostuums en onbegrijpelijke rituelen tegen de achtergrond van een aardig landhuis. Later veel meer.