onrecht

Dit is het equivalent van een oud vrouwtje beroven. Laf en gemeen. Zo’n goedige, vriendelijke, tolerante vogel als vink behandel je niet zo. Juist vink die altijd alles wil delen. Ik ga maar een brief schrijven aan de Telegraaf, over het onrecht dat zich dagelijks in onze tuinen voltrekt en de rol van koolmees daarin.

tatort


2 Comments to “onrecht”  

  1. 1 Janna

    Overal is een pikorde. Dus de mezen zijn de lefgozers onder de tuinvogels, begrijp ik.

    (Ik zag gisteren twee staartmeesjes in de tuin ; had ze eerst nog voor mus uitgemaakt -met wel ongewoon lange staart-)

  2. 2 MR

    Dat is het juist. Ze hebben de pikorde verstoord. Vink is groter en niet bang voor de meesjes maar hij laat ze wel toe. Het is een goede buur. De koolmeesjes maken hier misbruik van. Op de foto zie je hoe een mees om de kom heenloopt, begint te krijsen tegen vink, een pinda wegpikt, en op dat moment vanaf de andere kant mees II die zijn nagels zet in meneer Vink. Zie hier

Leave a Reply